Main Page in EnglishIn PortugueseIn SpanishIn BulgarianIn HungarianIn Czechkorea33germany33japan32

Apply Now!

Despre proiecte


 

projevtrol1. Unde voi locui în proiectul din Africa/India?

Condiţiile variază foarte mult de la proiect la proiect. În unele cazuri vei locui împreună cu alţi instructor de dezvoltare într-un apartament sau o casă. Dar e posibil şi să locuieşti într-o colibă într-o zonă izolată.

2. Dacă nu-mi plac condiţiile, pot să mă întorc înapoi?

Da, poţi oricând să foloseşti biletul de întoarcere. Dar mai întâi, vom încerca să aflăm care este problema şi cum putem să o rezolvăm. Ai muncit foarte mult să ajungi acolo, iar plecarea ta poate cauza probleme proiectului.

3. Cum este o zi „normală” într-un proiect?

Viaţa ta în Africa/India se va schimba destul de mult. Iar o zi normală poate varia în funcţie de loc. De cele mai multe ori, trebuie să te trezeşti destul de devreme, la 5:30 şi să iei micul dejun la 6:00. La 6.30 te porneşti spre muncă la şcoală, la centre sau în sat. Începeţi să lucraţi de la 7:00. Prânzul este la 12:00 iar muncă continuă de obicei până la 16:00.
După amiază se pot organiza cluburi sportive, lecţii de citit sau evenimente culturale. Iar seara, ai timp să-ţi pregăteşti activităţile pentru ziua următoare. Pregăteşte-te pentru un orar încărcat.

4. Cum pot ţine legătura cu familia mea cât timp sunt în Africa sau în India?

În general la fiecare proiect va fi disponibil un telefon, fax, şi un calculator cu internet. Îţi poţi aduce şi laptopul, dacă ai unul. În cele mai multe cazuri instructorii de dezvoltare au posibilitatea să folosească internetul de 3-4 ori pe săptămână, în alte cazuri o dată pe săptămână. În foarte puţine locuri însă se întâmplă să existe posibilitatea cam o dată pe lună.
Poşta mergefoarte încet în cel mai multe locuri.

5. Poate să mă viziteze familia şi prietenii cât timp sunt în Africa/India?

Da, dar înainte trebuie să vorbeşti cu leaderul proiectului. Cel mai bine ar fi să organizezi vizita lor în timpul vacanţei tale.

6. Am vacanţă în timpul proiectului?

Da. Vei avea câteva weekenduri libere şi o săptămână întreagă de vacanţă. Pe lângă asta vei avea 1-2 săptămâni de investigare, în care vei studia țara în care eşti, cultura şi oamenii. Vei alege o temă împreună cu liderul de proiect, şi vei putea călători puţin prin ţară.

7. Pot să lucrez în Africa ca medic?

În cadrul organizaţiei Humana People to People nu există poziţii de medic. Organizaţia pune mai mult accentul pe prevenirea bolilor, iar sarcinile pot fi: să faci prezentări despre diferite boli (malarie, HIV/SIDA), să vorbeşti cu oamenii despre igienă, apă, alimentaţie, să porneşti o producţie de fructe şi legume pentru o nutriţie mai sănătoasă, etc. Instructorii de dezvoltare pot de asemenea să construiască spitale şi clinici, să organizeze campanii de vaccinare. Există totuşi şi posibilitatea să poţi practica, dacă eşti medic său asistent medical.

8. Cine sunt liderii proiectelor?

Liderii proiectelor din Africa/India sunt angajaţi ai fundaţiei Humana People to People. Unii sunt localnici, şi de obicei coordonează un proiect pentru cel puţin 5 ani. Unii au lucrat mulţi ani cu Humana People to People iar alţii sunt mai noi, mulţi dintre ei fiind şi ei recent voluntari.

9. Este posibil să stau mai mult de 6 luni în proiect?

În principiu, nu poţi sta mai mult. Dar dacă consideri că cele 6 luni nu au fost de ajuns, poţi discuta cu profesorul tău la CICD, cum poţi continua cooperarea ta cu cei de la Humana People to People. Poţi continua fie ca Senior DI, având rol de “co-teacher”. Sau te poţi implica pe termen mai lung (5ani) şi să te întorci ca lider de proiect în Africa sau India.

10.Cum/Unde vom mânca în cadrul proiectului din Africa/India?

În cele mai multe proiecte, vei găti tu împreună cu echipa ta. Vei primi bani pentru mâncare şi bani de buzunar în cadrul proiectului. Sunt şi unele proiecte, cum ar fi Teacher Training College, unde poţi mânca împreună cu studenţii.

Important Subjects

stopaids

Our Photo Album

Videos from the programme

Sign-up for our Newsletter

CICD - Winestead Hall - Patrington - Hull  - HU12 0NP  - England  - tel +44 (0)1964 631 826  - CONTACT US FORM

S5 Box

Login